13-03-06

12/03 - Nieuws

James Newton Howard componeert de muziek van The Lookout
De thriller is het regiedebuut van Scott Frank, die al eerder het script schreef voor The Interpreter (met Nicole Kidman en Sean Penn) (waarvoor James Newton Howard ook al de muziek schreef), Minority Report, Get Shorty en Out of Sight, waarvoor hij een oscarnominatie op zak mocht steken .Ook voor The Lookout heeft hij voor het screenplay gezorgd.
Ander werk dat we van Howard mogen verwachten zijn R.V. (een Barry Sonnenfeld film) en de nieuwste van M.Night Shyamalan Lady in the Water. Vooral naar deze laatste ben ik erg benieuwd…

The Children of Men krijgt muziek van Sir John Tavener
Sir John Tavener is een erg gewaardeerd hedendaags componist. Zijn muziek is erg religieus geïnspireerd en speelt met het mystieke.
Als filmcomponist is hij echter niet zo bekend. Hij heeft al aan enkele kleinere projecten meegewerkt (zoals Pilgrimage van de Duitse regisseur Werner Herzog). Dit is echter de eerste keer dat hij muziek zal componeren voor een bioscoopfilm.
The Children of Men (van Alfonso Cuarón) speelt zich af in 2027 en is gebaseerd op een boek van P.D. James waarin de mensen met voortplantingsproblemen kampen. Julianne Moore zal de rol vertolken van de eerste vrouw in 20 jaar die zwanger raagt. Andere rollen gaan naar Clive Owen, Michael Caine, Oana Pellea, … De film zou (in de States?) op 29 september in de zalen moeten draaien…

Ramin Djawadi heeft een Open Season
Ramin Djawadi, die al eerder meewerkte aan bekende Klaus Badelt en Hans Zimmer-scores (zoals Pirates of the Caribbean, Batman Begins,…) zal de muziek verzorgen van Sony’s animatiefilm Open Season. De regie is in handen van Roger Allers die zijn sporen verdiende bij Disney-hit The Lion King.
Ook deze film zou op 29 september (in de de USA) in de zalen moeten lopen. Sterren alsMartin Lawrence, Ashton Kutcher, Debra Messing, Jon Favreau en Gary Sinise zullen hun stem lenen.

01:03 Gepost door MarieLise VW | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.